Renthall har likt tidigare år haft fullt upp med Umeås många återkommande arrangemang, bland annat Blodomloppet och Brännbollsyran.

Evenemangsfylld vår för Renthall

Renthall har likt tidigare år haft fullt upp med Umeås många återkommande arrangemang, bland annat Blodomloppet och Brännbollsyran.

Våren är som vanligt en hektisk tid för Renthall då många återkommande evenemang efterfrågar deras produkter och tjänster. Renthall har bland annat samarbetat med Blodomloppet och Brännbollsyran, två stora evenemang som drar tusentals tävlande och besökare. Både IFK Umeå som arrangerar Blodomloppet och Homerun Festivals som arrangerar Brännbollsyran har lång erfarenhet av samarbete med Renthall.

IFK Umeå arrangerar årligen både större och mindre tävlingar och har sedan minst tio år tillbaka anlitat Renthall för tält, staket, golv, möbler och toaletter vid olika arrangemang. Timo Malmberg som har varit aktiv i IFK Umeå sedan 1970-talet är ofta delaktig i planeringen av de olika tävlingarna och han tycker att samarbetet med Renthall har fungerat jättebra genom åren. Dels för att de har det sortiment som föreningen efterfrågar, dels för att de håller vad de lovar och levererar rätt produkter i rätt tid. Om föreningen behöver ändra en beställning eller bokad tid menar Timo att Renthall också är flexibla och lätt kan anpassa sig. 

“Renthall är bra att ha och göra med och det blir som vi har kommit överens om. Det är extra viktigt för oss som arbetar ideellt.” 
Timo Malmberg, IFK Umeå

Homerun Festivals har samarbetat med Renthall sedan 2013 då Brännbollsyrans musikfestival för första gången arrangerades i sin nuvarande form. Peter Arkhult som är festivalens VD hyr, förutom stora mängder evenemangstält, även stängsel, bord, bänkar och toaletter till jätteevenemanget av Renthall. Han menar att Renthall är väldigt lösningsorienterade, lyhörda och effektiva och menar också att det är praktiskt att arbeta med en aktör som finns lokalt i Umeå. 

“Renthall är väldigt lösningsorienterade och löser de problem som uppstår.” 
Peter Arkhult, Homerun Festivals

Renthalls tält har många olika användningsområden och under Blodomloppet används de av funktionärer, Blodcentralen och Region Västerbotten men också av företag som hyr tält för att träffa medarbetare, byta om och ladda upp. På Brännbollsyran används tälten både vid brännbollscupen och på festivalområdet för till exempel bartält, VIP-tält, lagerhantering och silent disco.

När sommaren drar igång på riktigt kommer Renthall att finnas med på många olika arrangemang. Förutom de nyligen genomförda Skogsnolia och Piteå Summer Games, väntar Sommarfesten i Örnsköldsvik, Skellefteå Summertime och naturligtvis ett flertal sommarbröllop. 

Om Brännbollsyran
Brännbollsyran i Umeå arrangeras av Homerun Festivals och består av både VM i brännboll med ca 300 anmälda lag samt Skandinaviens största musikfestival med över 16 000 besökare per dag. Cupen har från och med 1997 officiell VM-status och på musikfestivalen spelar årligen stora internationella artister. 

Läs mer om Brännbollsyran här.

Om Blodomloppet
Blodomloppet arrangeras sedan 2022 av IFK Umeå som är en van arrangör av både stora och små idrottstävlingar. Blodomloppet genomförs på 19 olika platser i Sverige med syftet att uppmärksamma behovet av blodgivning och en hälsosam livsstil. På Blodomloppet i Umeå deltog närmare 7000 deltagare i alla åldrar.

Läs mer om Blodomloppet här.