Väderskydd från Renthall

 

Är du intresserad av att hyra, köpa eller leasa ett väderskydd? Då har du kommit rätt! Våra väderskydd kan användas vid exempelvis tillfällig förvaring under en byggperiod och levereras komplett med montering.

OM VÄDERSKYDD

Flexibla lösningar
Väderskydden med spännvidder mellan 5-20 meter byggs sektionsvis efter dina önskemål. De har en unik konstruktion som gör att de är lätta att montera upp och ned och att det är möjligt att vara flexibel vad gäller om- och tillbyggnader. I de fall väderskyddet behöver utökas eller minskas går det att koppla på eller ta bort en sektion. Det kan även flyttas på räls eller med hjälp av lyftkran.

Kvalitetsprodukter
Konstruktionerna beräknas enligt Eurokoder för att klara vårt hårda nordiska klimat och utformas specifikt efter den snözon som råder på platsen. Stålkonstruktionen består av svensktillverkat höghållfasthetsstål med en mycket lång hållbarhet. Den klarar upp till 2,5 kg/m². PVC-beklädnaden som är CE-märkt är mycket tålig och håller i ca. 30 år. Den kommer i standardfärgerna vit och grå. Både stålkonstruktionen och PVC-beklädnaden tillverkas lokalt i Västerbotten vilket gör att vi kan erbjuda korta leveranstider.  

Vill du utrusta ditt väderskydd med några produkter? Tveka inte att ringa oss så löser vi det. 

SÅ GÅR DET TILL

Planering
En del av våra kunder vet precis vilket väderskydd de vill ha och då kan de enkelt beställa det via våra säljare. Om du är osäker på vilka lösningar vi har och vad som passar bäst för din verksamhet föreslår vi alltid ett kundbesök. På besöket berättar vi om vilka olika typer av produkter och lösningar som vi kan erbjuda. Vi ser alltid till att hitta en så smidig lösning som möjligt för dig som du kan ha en bred användning för. 

Beroende på vad väderskyddet ska användas till går vi igenom vilka olika funktioner och utrustningar som vi kan erbjuda. Många gånger har kunderna en klar idé om var väderskyddet ska placeras men vi kan också komma med förslag för att placeringen ska bli så bra som möjligt, till exempel med tanke på snöras. 

Markförberedelser
Det viktigaste vad gäller markförberedelser är att säkerställa en jämn yta. Oavsett om det är grus, gräs eller asfalt, är det avgörande att ytan är plan. Våra väderskydd är anpassningsbara och hanterar de flesta underlag men en ojämn mark kan leda till att det blir skevt. Före monteringen behöver vi en utmärkning av kablar för att identifiera var el, vatten, avlopp och internetkablar är nedgrävda eftersom vi fäster väderskyddets ram i marken med en meter långa spikar. Dessutom bör det finnas tillgång till el på platsen under montering för att vi ska kunna använda vår utrustning. Bygglov behövs i de flesta fall för väderskydd på industrier och ibland även på byggarbetsplatser. Det finns olika typer av bygglov, till exempel för tillfälliga byggnader, men våra produkter har alltid färdiga bygglovsritningar och -handlingar som underlättar processen. Dessutom kan du alltid få hjälp med bygglovsfrågor hos oss.

När du har gjort ditt val gällande beställningen skickar vi en offert som innehåller detaljer om produkten, eventuell extrautrustning och ett beräknat leveransdatum.

Transport och montering
Leveranstiderna varierar över året men en fingervisning är cirka 8-10 veckor. Vi ser dock till att hålla det leveransdatum som vi har lovat i offerten. Någon vecka innan leverans kontaktar vi dig och planerar montaget. Vi ser helst att du är på plats vid leverans för att placering och öppningar på tältet ska bli rätt. 

Montering av väderskydd utförs av två till tre montörer och kan genomföras året runt. Först lägger vi ut en ram som utgör grunden för väderskyddet och fäster det i marken med spik. Därefter sätter vi samman takstolarna och använder en kran för att resa dem på plats. När detta är klart täcker vi konstruktionen med tältduk och fortsätter med att montera gavlar, portar och eventuell ytterligare utrustning. Säkerheten vid montering är oerhört viktig för oss och därför gör vi en riskanalys inför varje projekt. Givetvis har alla montörer den utbildning och skyddsutrustning som krävs för uppdraget.

Efter att monteringen är klar utför vi en slutbesiktning. Därefter går vi igenom väderskyddets olika funktioner och ger dig viktiga tips och råd. Du får även en checklista som sammanfattar alla åtgärder vi har utfört under monteringen.

På plats
Våra väderskydd är i stort sett underhållsfria, däremot är det bra att regelbundet se över dem för att förebygga skador. Små revor i tältduken kan bli större vid blåst och om en vajer eller ett spännband går sönder kan det påverka spänningen på duken. Det kan i sin tur göra att snö blir liggande på taket som kan skada tältet. 

När det gäller snöröjning har väderskydden samma klassificeringssystem som vanliga byggnader och klarar därför lika mycket snö. Tältduken gör att snön oftast rasar av men det händer att vi åker ut och snöröjer åt våra kunder. 

Om du har hyrt ett väderskydd och behovet av det ökar eller minskar under avtalstiden går det lätt att åtgärda genom att enkelt koppla på eller ta bort sektioner. Om du inte vill förlänga avtalet eller köpa loss väderskyddet kommer vi ut till dig och monterar ned den. Efter demontering tar vi in delarna på lagret och rengör dem så att de är redo för nästa uppdrag.

REFERENSER

“Renthall är en trygg leverantör av hallar.”

Mattias Åström, Peab

 

 

SPECIFIKATIONER

 

Bredd 8 - 20 m
Längd 4 – 5 meter moduler
Sidohöjd 2,5-6 m

 

Vi samarbetar även med bland annat: Botniabanan, NCC, Cramo, Ramirent, Rekab, Trafikverket, Svevia och LKAB.

Kontakta oss för mer information:

090-14 25 60