Lagerhall från Renthall

 

Är du intresserad av att hyra, köpa eller leasa en lagerhall? Då har du kommit rätt! Våra lagerhallar kan användas vid exempelvis förvaring av trävaror, maskiner eller andra industriprodukter och levereras komplett med montering.

OM LAGERHALLAR

Flexibla lösningar
Lagerhallarna med spännvidder mellan 8-50 meter byggs sektionsvis efter dina önskemål. De har en unik konstruktion som gör att de är lätta att montera upp och ned och att det är möjligt att vara flexibel vad gäller om- och tillbyggnader. I de fall lagerhallen behöver utökas eller minskas går det att koppla på eller ta bort en sektion. Hallen kan även monteras ned helt och flyttas om det skulle bli aktuellt. Att bygga motsvarande i trä blir en mycket tyngre och större konstruktion som både tar lång tid att montera och som också blir dyrare.  

Kvalitetsprodukter
Konstruktionerna beräknas enligt Eurokoder för att klara vårt hårda nordiska klimat och utformas specifikt efter den snözon som råder på platsen. Stålkonstruktionen består av svensktillverkat höghållfasthetsstål med en mycket lång hållbarhet. Den klarar upp till 450 kg/m² och har en rejäl väggbandshöjd och stor port. PVC-beklädnaden som är CE-märkt är mycket tålig och håller i ca. 30 år. Den kommer i standardfärgerna blå, grå, grön och röd.

Både stålkonstruktionen och PVC-beklädnaden tillverkas lokalt i Västerbotten vilket gör att vi kan erbjuda korta leveranstider.  

Till lagerhallarna kan vi också leverera portar, avfuktning, värme och belysning. Vill du utrusta din lagerhall med andra produkter? Tveka inte att ringa oss så löser vi det. 

SÅ GÅR DET TILL

Planering
En del av våra kunder vet precis vilken lagerhall de vill ha och då kan de enkelt beställa den via våra säljare. Om du är osäker på vilka lösningar vi har och vad som passar bäst för din verksamhet föreslår vi alltid ett kundbesök. På besöket berättar vi om vilka olika typer av produkter och lösningar som vi kan erbjuda. Vi ser alltid till att hitta en så smidig lösning som möjligt för dig som du kan ha en bred användning för. 

Beroende på vad lagerhallen ska användas till går vi igenom vilka olika funktioner och utrustningar som vi kan erbjuda. Det kan vara avfuktare, värme, belysning och olika sorters portar. Många gånger har kunderna en klar idé om var lagerhallen ska placeras men vi kan också komma med förslag för att placeringen ska bli så bra som möjligt, till exempel med tanke på snöras. 

Markförberedelser och bygglov
Det viktigaste vad gäller markförberedelser är att säkerställa en jämn yta. Oavsett om det är grus, gräs eller asfalt, är det avgörande att ytan är plan. Våra lagerhallar är anpassningsbara och hanterar de flesta underlag men en ojämn mark kan leda till att hallen blir skev. Före monteringen behöver vi en utmärkning av kablar för att identifiera var el, vatten, avlopp och internetkablar är nedgrävda eftersom vi fäster hallens ram i marken med en meter långa spikar. Dessutom bör det finnas tillgång till el på platsen under montering för att vi ska kunna använda vår utrustning.

Bygglov behövs i de flesta fall för lagerhallar på industrier och ibland även på byggarbetsplatser. Det finns olika typer av bygglov, till exempel för tillfälliga byggnader, men våra produkter har alltid färdiga bygglovsritningar och -handlingar som underlättar processen. Dessutom kan du alltid få hjälp med bygglovsfrågor hos oss. 

När du har gjort ditt val gällande beställningen skickar vi en offert som innehåller detaljer om produkten, eventuell extrautrustning och ett beräknat leveransdatum.

Transport och montering
Leveranstiderna varierar över året men en fingervisning är cirka 8-10 veckor. Vi ser dock till att hålla det leveransdatum som vi har lovat i offerten. Någon vecka innan leverans kontaktar vi dig och planerar montaget. Vi ser helst att du är på plats vid leverans för att placering och öppningar på hallen ska bli rätt. 

Montering av lagerhallar utförs av två till tre montörer och kan genomföras året runt. Först lägger vi ut en ram som utgör grunden för hallen och fäster den i marken med spik. Därefter sätter vi samman takstolarna och använder en kran för att resa dem på plats. När detta är klart täcker vi konstruktionen med tältduk och fortsätter med att montera gavlar, portar och eventuell ytterligare utrustning. Säkerheten vid montering är oerhört viktig för oss och därför gör vi en riskanalys inför varje projekt. Givetvis har alla montörer den utbildning och skyddsutrustning som krävs för uppdraget.

Efter att monteringen är klar utför vi en slutbesiktning. Därefter går vi igenom hallens olika funktioner och ger dig viktiga tips och råd. Du får även en checklista som sammanfattar alla åtgärder vi har utfört på hallen under monteringen.

På plats
Våra lagerhallar är i stort sett underhållsfria, däremot är det bra att regelbundet se över hallen för att förebygga skador. Små revor i tältduken kan bli större vid blåst och om en vajer eller ett spännband går sönder kan det påverka spänningen på duken. Det kan i sin tur göra att snö blir liggande på taket som kan skada hallen. 

När det gäller snöröjning har lagerhallarna samma klassificeringssystem som vanliga byggnader och klarar därför lika mycket snö. Tältduken gör att snön oftast rasar av men det händer att vi åker ut och snöröjer åt våra kunder. 

Om du har hyrt lagerhall och behovet av den ökar eller minskar under avtalstiden går det lätt att åtgärda. Lagerhallarna är så kallade sektionshallar vilket innebär att det enkelt går att koppla på eller ta bort sektioner. Om du inte vill förlänga avtalet eller köpa loss lagerhallen kommer vi ut till dig och monterar ned den. Efter demontering tar vi in delarna på lagret och rengör dem så att de är redo för nästa uppdrag.

Här har vi samlat våra vanligaste frågor om lagerhallar

FAQ lagerhallar

REFERENSER

Vi har tagit in offerter från andra men Renthall är konkurrensmässigt bäst.”

Bo Thomasson, konsult SCA

 

“Tanken på att bygga egna hallar har ju funnits men med det tar längre tid och det är tveksamt om det blir billigare.”

Peter Lundström, Lundströms Trävaror

“Det är en seriös aktör som är lokal och som är lätt att få tag i.”

Christer Lindkvist, Dåva deponi och avfallscenter

Vi samarbetar även med bland annat: Volvo Lastvagnar, Umeå Kommun, Örnsköldsvik kommun, LKAB, Boliden, Bergteamet, GE Healtcare, Skanska, NCC, Peab, Rekab, Ramirent, Cramo och Svevia.

SPECIFIKATIONER

Lagerhall Mini
Denna hall passar för mindre lagerhållning, som maskinhall, för byggen m.m. både tillfälligt och permanent.

Fribärande spännvidd 6/8/10 m
Längdsektioner cc 4 m
Sidohöjd 2,5-6 m
Port Standard 4 x 4 m


Lagerhall Medium

Medium täcker dina behov för byggarbetsplatser, bilhallar, mellanlager m.m. både tillfälligt och permanent.

Fribärande spännvidd 12/15 m
Längdsektioner cc 4 m
Sidohöjd 4-6 m
Port Enligt önskemål

Lagerhall Maxi
Hallen passar för större lagerhållning, för mässor, som idrottshall m.m både tillfälligt och permanent.

Fribärande spännvidd 20-70 m
Längdsektioner cc 4 m
Sidohöjd 4 m och uppåt
Port Enligt önskemål

Ladda ner produktblad:

>> 6, 8, 10, 12, 15 meter

>> 20-30 meter

RENTHALL MONTERAR LAGERHALL PÅ NUS

Kontakta oss för mer information:

090-14 25 60