“Renthall är konkurrensmässigt bäst”

SCA har varit en trogen kund åt Renthall sedan starten för 17 år sedan. Bo Thomasson har arbetat som inhyrd byggledare de senaste fyra åren och har varit ansvarig för kontakten med Renthall. Framför allt hyr SCA lagerhallar, ofta i standardstorlekar men även en del med specialbeställda mått. De hyr både isolerade och oisolerade hallar som används till att förvara maskiner och maskindelar och ibland till olika event.

Fördelarna med att hyra en lagerhall från Renthall i stället för att bygga en egen tycker Bo är att det går fort att sätta upp när behovet uppstår. Sedan förra året har behovet av lagerhallar ökat för SCA i samband med utbyggnaden av Obbolafabriken där världens största pappersmaskin håller på att uppföras. Arbetet med utbyggnaden påbörjades i början av 2020 och ska stå klart 2023 och under byggtiden har det också blivit aktuellt att köpa loss några hallar. Även andra leverantörer som t.ex. pappersmaskinstillverkaren Voith har haft behov av att hyra hallar i samband med bygget. 

För Renthall är servicen och närheten till kunderna det allra viktigaste. De vill att det ska vara lätt för kunderna att nå dem för att lösa eventuella problem som kan uppstå. Bo håller med om att servicen, både vid leverans, montering och nedmontering, har fungerat jättebra och att Renthall har varit lätta att ha och göra med. Han tycker att deras styrka är att de finns nära till hands. 

“Det är lättare att ha en kille som bor några mil bort än en från Stockholm eller Göteborg om det har hänt något. Som när ett värmeaggregat hade slutat fungera och de kom direkt hit och fixade det.” /Bo Thomasson, konsult SCA

Renthall är också måna om att allt ska fungera till 100% för deras kunder. När en av hallarna som SCA hyrde stod i vägen för den nya utbyggnaden åkte Renthall ut och flyttade på den. Bo menar att det framför allt är p.g.a. servicen som de fortsätter att vara en trogen kund men att priset och kvaliteten givetvis också spelar en stor roll.

Vi har tagit in offerter från andra men Renthall är konkurrensmässigt bäst.” /Bo Thomasson, konsult SCA