Evenemangstält från Renthall

 

Är du intresserad av att hyra, köpa eller leasa ett evenemangstält? Då har du kommit rätt! Våra tält kan användas vid exempelvis kundträffar, konserter, festivaler, utställningar och mässor och levereras komplett med montering.

OM EVENEMANGSTÄLT

Flexibla lösningar
Evenemangstälten med spännvidder mellan 4-40 meter byggs sektionsvis efter dina önskemål. De har en unik konstruktion som gör att de är lätta att montera upp och ned och att det är möjligt att vara flexibel vad gäller om- och tillbyggnader. I de fall tälten behöver utökas eller minskas går det att koppla på eller ta bort en sektion. Tälten kan även monteras ned helt och flyttas om det skulle bli aktuellt. 

Kvalitetsprodukter
Konstruktionen består av aluminium och vit PVC-beklädnad. Vi jobbar enbart med Röder HTS som håller bästa kvalitet. Tälten är godkända som samlingstält av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut som är ett krav idag.

Till evenemangstältet kan vi också leverera golv, sittplatser, bord, belysning, värme och toaletter. Vill du utrusta ditt tält med andra produkter? Tveka inte att ringa oss så löser vi det.

SÅ GÅR DET TILL

Planering
En del av våra kunder vet precis vilket evenemangstält de vill ha och då kan de enkelt beställa det via våra säljare. Om du är osäker på vilka lösningar vi har och vad som passar bäst för din verksamhet föreslår vi alltid ett kundbesök. På besöket berättar vi om vilka olika typer av produkter och lösningar som vi kan erbjuda. Vi ser alltid till att hitta en så smidig lösning som möjligt för dig som du kan ha en bred användning för. 

Beroende på vad tältet ska användas till går vi igenom vilka olika funktioner och utrustningar som vi kan erbjuda. Det kan vara värme, belysning och olika sorters portar. Många gånger har kunderna en klar idé om var tältet ska placeras men vi kan också komma med förslag för att placeringen ska bli så bra som möjligt, till exempel med tanke på snöras. 

Markförberedelser
Det viktigaste vad gäller markförberedelser är att säkerställa en jämn yta. Oavsett om det är grus, gräs eller asfalt, är det avgörande att ytan är plan. Våra evenemangstält är anpassningsbara och hanterar de flesta underlag men en ojämn mark kan leda till att tältet blir skevt. Före monteringen behöver vi en utmärkning av kablar för att identifiera var el, vatten, avlopp och internetkablar är nedgrävda eftersom vi fäster tältets ram i marken med en meter långa spikar. Dessutom bör det finnas tillgång till el på platsen under montering för att vi ska kunna använda vår utrustning. Bygglov behövs inte för tillfälliga evenemangstält men det kan finnas krav på andra tillstånd.

När du har gjort ditt val gällande beställningen skickar vi en offert som innehåller detaljer om produkten, eventuell extrautrustning och ett beräknat leveransdatum.

Transport och montering
Leveranstiderna varierar över året men en fingervisning är cirka 8-10 veckor. Vi ser dock till att hålla det leveransdatum som vi har lovat i offerten. Någon vecka innan leverans kontaktar vi dig och planerar montaget. Vi ser helst att du är på plats vid leverans för att placering och öppningar på tältet ska bli rätt. 

Montering av evenemangstält utförs av två till tre montörer och kan genomföras året runt men då tältdukarna blir stelare i kyla tar det lite längre tid på vinterhalvåret. Först lägger vi ut en ram som utgör grunden för tältet och fäster den i marken med spik. Därefter sätter vi samman takstolarna och använder en kran för att resa dem på plats. När detta är klart täcker vi konstruktionen med tältduk och fortsätter med att montera gavlar, portar och eventuell ytterligare utrustning. Säkerheten vid montering är oerhört viktig för oss och därför gör vi en riskanalys inför varje projekt. Givetvis har alla montörer den utbildning och skyddsutrustning som krävs för uppdraget.

Efter att monteringen är klar utför vi en slutbesiktning. Därefter går vi igenom tältets olika funktioner och ger dig viktiga tips och råd. Du får även en checklista som sammanfattar alla åtgärder vi har utfört på tältet under monteringen.

På plats
Våra evenemangstält är i stort sett underhållsfria, däremot är det bra att regelbundet se över tältet för att förebygga skador. Små revor i tältduken kan bli större vid blåst och om en vajer eller ett spännband går sönder kan det påverka spänningen på duken. Det kan i sin tur göra att snö blir liggande på taket som kan skada tältet. 

När det gäller snöröjning har evenemangstälten samma klassificeringssystem som vanliga byggnader och klarar därför lika mycket snö. Tältduken gör att snön oftast rasar av men det händer att vi åker ut och snöröjer åt våra kunder. 

Om du har hyrt tält och behovet av den ökar eller minskar under avtalstiden går det lätt att åtgärda. Tälten är så kallade sektionstält vilket innebär att det enkelt går att koppla på eller ta bort sektioner. Om du inte vill förlänga avtalet eller köpa loss tältet kommer vi ut till dig och monterar ned den. Efter demontering tar vi in delarna på lagret och rengör dem så att de är redo för nästa uppdrag.

REFERENSER

“Man behöver bara ringa ett samtal så vet man att det löser sig.”

Fredrik Nilsson, festivalgeneral Piteå dansar och ler

 

“Vi vill gärna arbeta med lokala leverantörer.”

Anett Refseth, arenakoordinator Rally Sweden

“Renthall är bra att ha och göra med och det blir som vi har kommit överens om."

Timo Malmberg, IFK Umeå

"Renthall tar ett stort ansvar."

Kristin Olsson, projektledare Load Up North

Vi samarbetar även med bland annat: Nolia, Länsstyrelsen, Heja, WSP, John Deere, Umeå fotbolls festival, Piteå Summergames, Piteå Kommun, Umeå Kommun, Storumans nöjesallians, Umeå Energi.

RENTHALL MONTERAR EVENEMANGSTÄLT PÅ NOLIA

Kontakta oss för mer information:

090-14 25 60