Under den sista helgen i augusti gick maskinmässan Load Up North av stapeln i Boden. Mässan är Norrlands största mötesplats för entreprenadbranschen som i år lockade tusentals besökare.

“Renthall tar ett stort ansvar”

Under den sista helgen i augusti gick maskinmässan Load Up North av stapeln i Boden. Mässan är Norrlands största mötesplats för entreprenadbranschen som i år lockade tusentals besökare.

Att Load Up North är den enda mässan i sitt slag norr om Stockholm gjorde att förväntningarna var mycket stora, både på arrangemanget och utställarna. Projektledaren Kristin Olsson berättar att de är mycket nöjda med helgens mässa i Boden där nästan 5500 besökare och 120 utställare fanns på plats under tre dagar. 

Mässan är indelad i fem olika branschområden; entreprenadmaskiner, transport, väg och anläggning, jord och skog samt rekrytering och är enligt Kristin en jättebra mötesplats för alla som vill göra goda affärer och nätverka. Förutom utställare kunde besökarna också ta del av flera intressanta föreläsningar om hållbara investeringar, kompetensförsörjning och framtidens arbeten.

Precis som tidigare år var det Renthall som ansvarade för evenemangstälten på mässans utomhusområde. Förutom att leverera, montera och demontera ett 40-tal evenemangstält hade de också utrustat området med kravallstaket, bänkar, bord och toaletter. 

Kristin har samarbetat i många år med Renthall, både på Load Up North och Skogsnolia, och tycker att det känns tryggt att arbeta med någon som har erfarenhet av mässor och allt vad det innebär. Hon berättar att samarbetet alltid fungerar bra och att de har en nära kontakt både under mässans planering, genomförande och efterarbete. 

“Renthall tar ett stort ansvar.” 
Kristin Olsson, projektledare Load Up North

Under helgen hade Renthall också ett eget tält där det bland annat arrangerades en spiktävling. Vinnaren blev den 17-årige Albin Sundqvist som därmed kunde ta med sig ett helt eget 4 x 4 m tält hem till familjen i Kalix.

300883380-1264447087709573-2835581686907798957-n-rimm.jpg