När jättearrangemanget Rally Sweden genomfördes i Umeå valde arenakoordinator Anett Refseth att anlita Renthall.

Viktigt med lokala leverantörer för Rally Sweden

När jättearrangemanget Rally Sweden genomfördes i Umeå valde arenakoordinator Anett Refseth att anlita Renthall.

Rally Sweden är en av tretton deltävlingar i världsmästerskapen i rally och Sveriges största rallyarrangemang. Med 200 000 besökare och 3000 medarbetare på plats i Umeå måste logistiken vara perfekt. Anett Refseth är arenakoordinator och har arbetat med Rally Sweden i sju år på många olika platser i Sverige. Hon vet hur viktigt det är att hitta leverantörer som både har de produkter som motsvarar deras höga krav och som kan leverera i tid. Varje dag är förenat med stora omkostnader och därför är det en fin avvägning mellan att beställa leveranserna så sent som möjligt - utan att riskera att de blir försenade.

I Umeå valde Anett att anlita Renthall för att leverera de evenemangstält som behövdes till Red Barn Arena. Hon ville ha en lokal leverantör, dels för att minska transporterna, dels för att ha montörerna nära till hands om det skulle uppstå problem under helgen. Renthall transporterade och monterade evenemangstält till både utställare och serviceplatser för kontroll av bilar och däckförvaring. De levererade även öltält med bänkar och bord samt staket och toaletter. 

“Vi vill gärna arbeta med lokala leverantörer.”

Anett Refseth, arenakoordinator Rally Sweden

När hela rallyvärldens blickar sedan vändes mot Umeå var det många som fick en minnesvärd upplevelse. På Red Barn Arena kunde besökarna från en enorm snöläktare följa rallyt på nära håll och se spektakulära hopp och fullfartsrakor i 150 kilometer i timmen. På arenan fanns också flera food courts, storbildsskärmar som visade tävlingarna, VIP-områden och scener med liveartister och DJ:s. Enligt Anett är tävlingen ett professionellt arrangemang som är riktigt kul att vara med om.

Efter rallyhelgen berättar Anett att hon är mycket nöjd med samarbetet med Renthall och att det fungerade bra med både transport och montering av evenemangstälten. Hon tyckte också att kontakten med Renthall var bra och att de var lätta att ha och göra med. Rally Sweden har körts sedan 1950 och planeringen inför 2024 års tävling som också går i Umeå är redan igång. På frågan om de kommer att anlita Renthall då också är det enkla svaret för Anett: ja!

“Det gick bra och smidigt. Jag är jättenöjd med samarbetet.”

Anett Refseth, arenakoordinator Rally Sweden

Läs mer om våra evenemangstält här.>>>